BWG - Balaton Wine & Gourmet Fesztivál / Balaton by Michelin
A hazai gasztronómia komoly fejlődésen ment át az elmúlt években, amelyet jól jelez, hogy a leghíresebb francia étteremkalauz számos hazai vendéglátóhelyet is díjazott, köztük vidéki és természetesen balatoni éttermeket is. Az ötfogásos élményétkezést a hazai vendéglátásnak a Michelin csillag előszobájának tekintett Bib Gourmand elismerésben részesült neves régiós képviselői - Kistücsök, Mór24, Casa Christa, Sparhelt - tolmácsolásában élvezhetik a résztvevők. A külön erre az alkalomra készített ételköltemények mellé természetesen hozzájuk illő balatoni borokat vagy alkoholmentes italokat is választhatnak.
Balaton by Michelin menüsor, javasolt borválogatással
Hideg előétel / Kistücsök étterem
Hideg borjúsült olajos pontykrémmel, paradicsomokkal
Bor: Kislaki Bormanufaktúra: Rizling 2020
Meleg előétel / Sparhelt
Vaddisznó, erdeigombás lecsó
Bor: Szent Donát: Magma Kékfrankos
Leves / Casa Christa
Kápiapaprika krémleves, cukkini ratatouille, sóban érlelt fogas, Hajmáskéri kecsketúró
Bor: Villa Tolnay: Pinot Noir 2020
Főétel / Mór24
Sült-füstölt tök, bakonyi szarvasgomba, zsályás napraforgómag krém
Bor: Bencze István, Aries, 2019 Rajnai
Desszert / Casa Christa
Csipkebogyó-körte chutney, körömvirágos sajtkrém, vaníliás keksz, sós karamell
Bor: Sike Balázs, Zeus, 2022