Program


BWG - Balaton Wine & Gourmet Fesztivál / Balaton by Michelin - Élményétkezés

BWG - Balaton Wine & Gourmet Fesztivál / Balaton by Michelin - Élményétkezés

Az ötfogásos élményétkezést a hazai vendéglátásnak a Michelin csillag előszobájának tekintett Bib Gourmand elismerésben részesült neves régiós képviselői - Kistücsök, Mór24, Casa Christa, Sparhelt - tolmácsolásában élvezhetik a résztvevők.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 21. csütörtök, 17:00

BWG - Balaton Wine & Gourmet Fesztivál / Balaton by Michelin

A hazai gasztronómia komoly fejlődésen ment át az elmúlt években, amelyet jól jelez, hogy a leghíresebb francia étteremkalauz számos hazai vendéglátóhelyet is díjazott, köztük vidéki és természetesen balatoni éttermeket is. Az ötfogásos élményétkezést a hazai vendéglátásnak a Michelin csillag előszobájának tekintett Bib Gourmand elismerésben részesült neves régiós  képviselői - Kistücsök, Mór24, Casa Christa, Sparhelt - tolmácsolásában élvezhetik a résztvevők. A külön erre az alkalomra készített ételköltemények mellé természetesen hozzájuk illő balatoni borokat vagy alkoholmentes italokat is választhatnak.

Balaton by Michelin menüsor, javasolt borválogatással

Hideg előétel / Kistücsök étterem

Hideg borjúsült olajos pontykrémmel, paradicsomokkal
Bor: Kislaki Bormanufaktúra: Rizling 2020

Meleg előétel / Sparhelt

Vaddisznó, erdeigombás lecsó
Bor: Szent Donát: Magma Kékfrankos

Leves / Casa Christa

Kápiapaprika krémleves, cukkini ratatouille, sóban érlelt fogas, Hajmáskéri kecsketúró
Bor: Villa Tolnay: Pinot Noir 2020

Főétel / Mór24

Sült-füstölt tök, bakonyi szarvasgomba, zsályás napraforgómag krém
Bor: Bencze István, Aries, 2019 Rajnai

Desszert / Casa Christa

Csipkebogyó-körte chutney, körömvirágos sajtkrém, vaníliás keksz, sós karamell
Bor: Sike Balázs, Zeus, 2022

Ajánlatunk


Dr. Mészáros Gabriella segítségével válasz a borok érleléséről és értékéről a Balaton környékén.

Bemutató a fagylaltok fine-dining főszereplőiként, szakértők vezetésével.

A workshop témája a Balatoni régió ritka szőlőfajtáiból készült borok. A CEWI kurzusa lehetőséget ad azok megismerésére, amelyeknek alapanyagai között feledésbe merült és új nemes vállfajok is megtalálhatóak.

Ajánló


Horkay András nemzetközi borakadémikus és a CEWI szakemberei az előnyeit keresik annak, hogy a borok magnum palackban érlelődnek. Ezt a…

Két Michelin csillagos olasz séf, Giuseppe di Iorio és Mauro Elli közös főzése. Lazio és Lombardia csillagos konyhájának bemutatása.

Horkay András és barátai hazai és nemzetközi borokat hasonlítanak össze, hasonló illat- és ízkarakter alapján. A résztvevők maguk dönthetik el,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!